My favorite book

11 Noi

„Soni”

de Andrei Ruse

SONI , „cea mai promovată carte din online-ul românesc” unul dintre cele mai reușite bloguri de nișă din 2008, remarcat atât de bloggeri  cunoscuți, cât și de studenți sau profesori interesați de marketing sau comunicare.

Primul roman al lui Andrei Ruse, intitulat SONI, este o poveste in pielea careia se poate pune oricine, in care ne dam seama de faptul ca irosesti bucati prea mari de timp degeaba. SONI are cancer la stomac si in cele 6 luni de viata ramase, incearca sa experimenteze mai multe lucruri decat facuse pana in prezent.

Soni se trezeşte că are 26 de ani şi trebuie în scurt timp să moară. Serviciul pe care îl avea îi era insuportabil. Tocmai se despărţise de bărbatul lângă care stătuse 3 ani de zile şi pe care încă îl iubea. Stătea singură într-o garsonieră. Avea o singură prietenă bună, apropiată, care ţinea la ea. Mai era şi mama ei. Mai era şi Bucureştiul. Asta fiind lumea ei, îşi da seama că o să moară. Că nu o să mai bea o bere într-un club, că nu o să mai aibă o familie, nu o să mai poată face un copil. Însă toţi oamenii din jur da.

Se indragosteste de Mihai, un barbat bolnav de hiv. Daca nu ar fi existat bolile acestora, poate ca nici nu s-ar fi intalnit. Dar oare exista?

Soni este cartea care ne face sa ne punem cat mai multe intrebari despre trecerea timpului, viata, moarte, boala.

Un roman care s-a bucurat de un success enorm inca de la inceput. Aceasta este insa si prima carte romaneasca cu trailer si se bucura si de o deosebita promovare in mediul online prin bookblog-ul cartii.


soni

*         „I look at God behind his desk, taking notes on a pad, but God’s got this all wrong. We are not special. We are not crap or trash, either. We just are. We just are, and what happens just happens. And God says, „No, that’s not right”. Yeah.. Well. Whatever. You can’t teach God anything.

 

Cartea se adresează în mod special publicului tânăr, adolescenţilor, dar şi celor “trecuţi de prima tinereţe”. A fost publicată în două ediţii, primul tiraj vânzându-se destul de repede, spre uimirea autorului care declară că nu se aştepta la un asemenea succes. În a doua ediţie a “Soni”-ei, Andrei a inclus câteva capitole noi (autorul nu a binevoit a răspunde unui comentariu lăsat pe blogul său personal, fapt pentru care nu pot oferi numărul exact al noilor capitole), cu această ocazie corectându-se şi greşelile de ortografie prezente în prima ediţie. Romanul nu este, de departe, ceva la care se aşteaptă un om de rând, obişnuit cu lecturile cenzurate, ori scrise într-un limbaj respectabil, păstrând o nuanţă de subiectivism fals, tocmai de aceea fiind apreciată de adolescenţi. În ciuda expresiilor pe care unii le-ar considera jignitoare, personajul lui Ruse dă dovadă de cultură generală şi inteligenţă, precum şi de vulnerabilitate în faţa întâmplărilor petrecute în cele şase luni descrise în carte. Sonia nu se vrea a fi prototipul unei perfecţiuni feminine, ci mai degrabă al unei imperfecţiuni demne de admiraţie, lupta cu moartea scoţând la iveală adevărata ei înfăţişare spirituală.

 

 

 

Anunțuri

2 răspunsuri to “My favorite book”

  1. Ioana Noiembrie 12, 2010 la 11:26 am #

    prea tare cartea :X

  2. Aida Noiembrie 26, 2010 la 5:31 pm #

    😕 nu am citit-o,dar o voi citi ,acum ca ai scris despre :)) :d .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: