Desen si pictura

18 Noi

   

De ce pictăm?

    Una dintre cele mai vechi și mai nobile arte, pictura este astăzi un hobby ușor de practicat și foarte reconfortant. Pictura exprimă sentimente prin nuanțele si amestecurile folosite pe pânză, eliberează emoțiile maestrului…pictura așadar ne poate descărca, elibera de gânduri, sentimente neexprimate, ne poate relaxa.

    Practicând acest hobby, ne dezvoltăm atenția către detalii, fina observare a obiectelor, persoanelor si peisajelor din jurul nostru. De asemeni, având ceva cunoștințe de perspectivă, aproximăm mai bine distanțele dintre obiecte și planurile încadrării lor. Ne putem descoperi și dezvolta potențialul artistic, cât și un simț estetic fin cizelat prin studiul clasicilor, practică, și, de ce nu, autocritică.

Așezat pe un scăunel, îți pregătești cu atenție stativul, pensulele și culorile pe care urmează să le imprimi pe șevaletul din fața ta, la ivirea soarelui. Ți-ai propus să imortalizezi pe pânza ușor gălbuie, frumusețea răsăritului de soare care-și va trimite primele raze asupra orașului adormit… Însă deocamdată aștepți cuminte, privind în gol.

   O lumină difuză încearcă să străpungă ceața, dezvăluind încet siluetele câtorva clădiri în stil gotic aflate aproape de malul apei, acestea părând suspendate în neant… Observi siluetele fantomatice de pe malul râului, care apar parcă din trecutul lor, istoric, prin ceață. Realizezi deodată că ești complet singur pe pod…. Și e atât de liniște… E prea multă liniște…”(o clipa de visare)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: