Prietenul meu, calculatorul

18 nov.

 

Într-o zi, m-am trezit că familia mea numără, în loc de trei membri, încă un membru. Acesta avea să-mi schimbe viaţa de zi cu zi. Tata l-a dus în camera în care mai erau încă o mulţime de prieteni de ai mei deosebiţi de acest nou-venit prin faptul că sufletul lor se hrăneşte din cuvinte, iar corpul lor mai poartă mireasma copacilor transformaţi în hârtie. Când acest nou prieten şi-a găsit locul, am crezut că va începe un adevărat război între butoanele şi luminile lui şi foile şi literele cărţilor.

          Dar culmea ! Nu s-a întâmplat aşa ceva. Noul meu prieten, cu capul ca un turn numit “hard”, cu chipul luminos ca un monitor, cu braţele de formă dreptunghiulară şi cu, să-i spunem, o “gură” de 15 waţi, s-a aşezat la masă cu vechii mei prieteni. Iată ce le-a spus :

– Dragele mele prietene, cărţi, caiete, reviste, eu sunt urmaşul vostru. Pe mine omul m-a făcut să am grijă de voi, să mă joc cu copiii, să mă joc cu numere, să calculez şi să-l ajut pe om în tot ce vrea să facă. De aceea am nevoie de voi, în fiecare dintre voi este ceva cu care mă hrănesc. Hai să fim prieteni ! ;;)

          Din acea zi nu am mai găsit ordine în camera vechilor şi noului meu prieten. Seara, puneam toate cărţile la loc. Nu ştiu ce făcea tata, poate că dormea şi el, dar dimineaţa găseam împreună cărţile şi noul meu prieten despre care cred că aţi aflat că se numeşte “Pentium” şi are o memorie cât 32 de oameni, o viteză de gândire mai mare decât a oricăruia dintre noi şi un chip atât de blând încât în fiecare zi când mă întorc de la şcoală mă face să mă gândesc cu drag la el. 😀

          Noul meu prieten mi-a schimbat viaţa ; când vreau să ştiu ceva, caut în enciclopediile lui : în “Encarta”, în “Azteca”, în “Larousse” etc., când dicţionarele pe care le am nu mă ajută, caut în dicţionarul lui ; când nu ştiu să despart un cuvânt în silabe sau să-l scriu, caut în accesoriile lui. Când vreau să scriu ceva fără să-mi obosesc mâinile, îi obosesc lui butoanele. Chiar şi când vreau să învăţ la muzică îmi sare în ajutor.

          Cât de uşoară a devenit viaţa pentru mine de când acest nou prieten locuieşte la noi ! Chiar şi această temă este rodul muncii lui şi al unei alte prietene a sa care se numeşte imprimantă.

Mie imi place info! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: